Sayfalar

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Türklere özgü turan çıkıntısı diye bir şey var mı?










"protuberentia occipitalis externa" da bulunan inion(en dış tarafı)'un 2 3 cm çıkık olması halk arasında turan çıkıntısı olarak adlandırılır. Afet inan "l'anatolie la pays de la race turqie"adlı makalesinde bundan bahseder ve bu araştırma sonucu %80 oranında türklerde turan çıkıntısı olduğu saptlanmıştır. Erken dönem modern avrupası'nın önemli bir bölümünde bu çıkıntıdan bulunmaktaydı, ancak bu çıkıntıya günümüz toplumlarında çok daha az rastlanmaktadır.

Türk Kemiği , Türk Eyeri veya Diğer Adıyla Turan Çıkıntısı Kendimize özgü kemiğimiz bile var. Yani saf türklerde bulunan Türk Eyeri veya Türk Kemiği dediğimiz kafamızın arkasında bulunan bir kemik bu ! Tıp Literatüründe Turan Çıkıntısı , Türk Kemiği veya Türk Eyeri,Sadece Türk Irkın da bulunan bu kemiğin oldukça ilginç bir yapısı var.
Latince olan Sella Turcica ismi, "Türk eyeri" anlamına geliyor.Bu isim ilk kez, Padua Üniversitesinin ünlü anatomi bilgini Adrianus Spigelius(1578-1625) tarafından kullanıldı.İsmi veren bilim insanının ölümünden iki yıl sonra ise, öğrencisi tarafından yayımlanan 'De Humani Corporis Fabrica(İnsan Vücudu Fabrikası)' adlı eserle, bu kelime literatüre kazandırıldı.
derlemedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder