Sayfalar

13 Mayıs 2018 Pazar

MACAR TARİHİ KRONOLOJİSİ SÜMER




3200 M.Ö.
Tunç Çağı Başlangıcı: Sümer uygarlığının Yükseklik; sayıda kültürel ve teknolojik buluşlar (yazı, tekerlek) gelişimi. İlk Sümer İmparatorluğu Mezopotamya dahil olmak üzere tüm Batı İran Doğu Akdeniz'den uzanır.

SÜMER KING URNAMMU, 3 BİN M.Ö.SÜMER TÜRBE FIGURINES, 3 BİN M.Ö.SÜMER TABLET, 3 BİN M.Ö.Sümer Tanrıçası İnanna SÜMER İMPARATORLUĞU 3000 M.Ö.


ERKEN SÜMER YAZIT, 3500 M.Ö.Sümer Kral Listesi, 2000 M.Ö.SÜMER VASE, 3 BİN M.Ö.SÜMER TÜRBE FIGURINE, 3 BİN M.Ö.SÜMER KING Gudea, 3 BİN M.Ö. UR DAN SÜMER ALTIN HARP, 3 BİN M.Ö.
UR DAN SÜMER altın heykelciği, 3 BİN M.Ö.
3000 M.Ö. - 2000 M.Ö.
Sümer kolonileri Akdeniz ve Hindistan ve Orta Asya (Turan) için Tuna havzaları ile Atlantik Okyanusu kurulmuş ve Kafkasya'dan Kuzeydoğu Afrika edilir. Avrasya orman kuşağı ile ve Kafkasya ve İran platosu Güney'de Kuzey sınırlanmıştır Altay aralığına Karpat Dağları uzanan Avrasya otlaklar, geniş bant, yavaş yavaş Sümerler ve Mezopotamya Sümer ilgili halklar tarafından yerleşmiş , Transkafkasya ve İran. Avrasya otlakları Bu Yakın Doğu yerleşimciler daha sonra diğerleri arasında İskitler, Hunlar, Avarlar ve Macarlar olarak adlandırılan ve topluca Turanians olarak bilinen halklar oldu. Turanians nedenle Sümer-Mezopotamya halklarının torunları, ve bu antik Yakın Doğu kültürünün mirasçıları. Turan halkları sayısız Turan etno-linguistik ve kültürel unsurları korumuşlardır kendi Celtic, Germen, Slav, Finnic, Sibirya ve Doğu Asya komşuları, üzerinde derin bir kültürel etkiye sahip.

UR VE SÜMER CITY, 3 BİN M.Ö. KAYNAKLANAN STANDARTUR VE SÜMER CITY, 3 BİN M.Ö. KAYNAKLANAN STANDARTSÜMER efsanevi SAHNE
UR, 3 BİN M.Ö. DAN SÜMER ALTIN KASKSÜMER KING URNAMMU stel DAN DETAYKHASFADJIE Sümer TAPINAĞIUr ZIGGURAT (SÜMER TEMPLE) UR Sümer İMPARATORLUĞU 2200 M.Ö.

3000 M.Ö. - 2455 M.Ö.
Sümer, Mezopotamya'da göçebe Semitik kabilelerin İlk görünüşü. Semitik halklar Mezopotamya'da artan sayıda yerleşmeye başlar. Sümer uygarlığı, daha sonra Semitik kültürlerin gelişimi üzerinde baskın bir etkiye sahip.

2455 M.Ö. - 2356 M.Ö.
Sami Accadians Sümer şehir devletleri üzerine kendi hegemonyasını dayatmak. Mezopotamya savaşlar tarafından harap olduğunu, nüfus, kırıp ezilen ve Accadians tarafından esir edilir. Birçok Sümerler koloniler kaçmak.

2356 M.Ö. - 1900 M.Ö.
Sümer kent devletleri ve onların müttefikleri yabancı baskısından kendilerini özgürleştirici, Sami Accadian hegemonyasını devirmek.

1900 M.Ö. - 1733 M.Ö.
Sami Babilliler Mezopotamya üzerine kendi hegemonyasını dayatmak.

1733 M.Ö. - 1163 M.Ö.
Kassites, Batı İran'ı yaşayan Sümer ilgili halkların biri, Sami Babil hegemonyasını yıkmak ve Kuzey Mezopotamya'da hâkimiyetlerini kurmak. M.Ö. 1492 M.Ö. 1860 Güney Mezopotamya'da üzerinde bir Sümer hanedanı kuralları.

1115 M.Ö. - 612 M.Ö.
Sami Asurlular savaş yüzyıllar sonra Yakın Doğu üzerindeki hegemonyasını dayatmak. Semitik eleman artar ve Sümerler azaltmak gibi takip eden yıkım, kırım, sürgünler ve zulmün, Mezopotamya dahil Yakın Doğu'nun etnik yapısını değiştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder